Programació 2012

28 de setembre
Inauguració del cicle
C.P l'Esquerda

20.30h Cicle de Cants i Autors; 5 anys de música d'autor a Granollers ...i després, presentació de l'exposició del CCA i projecció de “La Cançó Necessària”
21.30h Sopar de tapes (5e)
23h Concert amb Carles Belda (5e/3 e socis)

Belda, Carles Belda. Amb llicència per tocar l'acordió, animar qualsevol festa i dir-ne de grosses i ben certes, més que un cantautor, Carles Belda és un trobador contemporani. Infatigable en la tasca de connectar tradició i cultura contemporània, ha impulsat propostes musicals populars i és un ferm defensor de les nostres millors cançons. No falla mai quan pren acordió i micròfon, és per això que li hem proposat que faci el que vulgui.


6 d'octubre
Pau Alabajos i Caliu
Sala NAUB1, 23h
                                                                                                                                                                                              
El valencià Pau Alabajos és un dels cantautors que recull el testimoni de la Nova Cançó. Capaç de remoure-la, és una de les propostes en alça de la cançó protesta de casa nostra. Amb Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2012), el valencià fa un salt de qualitat, creant un univers classicista i polint una literatura d'estil directe. Pau Alabajos és la necessitat d'alçar-nos i construir alternatives.
Després de molts anys entre locals d'assaig i concerts, Caliu presenta Tot és començar. Els maresmencs són un grup que fan cançó d'autor i protesta catalana. Lletres que esbossen injustícies i tracen petites revoltes en temps d'indignació i malestar social. Amb Caliu, la protesta segueix sumant propostes.


11 d'Octubre
Marta Rius i Salagrau
C.P l'Esquerda, 23h
A Marta Rius l'hem escoltat a Sol i Serena i a l'espectacle El somni del drac, a banda de col·laborar en d'altres aventures. Va publicar el disc Marta Rius i les noves dones de la bella cançó com a preludi de la seva aposta més personal. Marta Rius és una de les noves veus femenines de la cançó d'autor catalana que sembla respectar els ritmes naturals per poder fer-ne cançons. Delicadesa i presència, Marta Rius us agradarà.

Salagrau és el projecte personal de Roger Grau Sala, un músic i compositor vallesà bregat des de fa temps en diferents propostes musicals de la comarca. Ara, amb Esperant l'Abril, Salagrau treu el cap i alça la veu mentre busca una manera personal de sintetitzar vivències i sensacions en forma de cançons. La comarca segueix donant els seus fruits.


20 d'octubre
Abús i Albert Palomar
C.P l'Esquerda, 23h

Abús és el projecte musical d'Agusti Busom. Amb una trajectòria llarga i una destresa impactant en la facturació de treballs, és dels cantautors que s'escolta a si mateix. Després de la tendresa d'Esthels, presenta Les trampes del sostre (Senitart, 2012), de clara línia ascendent. Una proposta al marge de qualsevol moda que no pot deixar indiferent.

Albert Palomar és una de les ànimes de Plouen. Aprofitant l'aturada del grup, Palomar s'ha empescat No estem sols (2012, Senitart), que ha publicat gràcies al micromecenatge. Un treball 100% d'autor, on lletres i música es posen al servei d'un univers madur, complex, que ens atrapa. Una delícia sonora per qualsevol melòman.


27 d'octubre
Paul Fuster i Albert Freixas
Sala NAUB1
A Albert Freixas el coneixíem tocant les cordes del grup Ix!. Amb {U} (Gat Records, 2012) se'ns presenta com un cantautor que domina tots els pals: composició, autoria en les lletres i interpretació. Precís i amb una veu magnètica, en directe es vesteix amb el looper per omplir l'escenari de pop amb tocs de folk, jazz, blues i electrònica. Una de les sorpreses de l'any.

Indescriptible, un astronauta terrenal fet cantautor. El nord-americà d'origen català fa més d'un any que va tornar a Cardona (on va néixer) per encetar una nova etapa vital. D'aquest procés n'ha sortit Repte (Chesapik, 2012), el seu primer disc en català. La tornada de Fuster ha estat un de les notícies musicals de l'any malgrat la voluntat outsider del cantautor. En directe desplega el seu caràcter eixerit i juganer i la seva música levita per l'antifolk, el rock industrial i el grunge d'autor. Un plaer tenir-lo aquí.